Vitapantol Zwak

Intranasale zalf

Vitapantol is een regenererende en verzachtende neuszalf, gemaakt op basis van multivitamine-elementen die een gunstige werking hebben op het evenwicht van de nasale mucosa en op de genezing ervan.

Gebruik

Voor kinderen en volwassenen met gevoelige slijmvliezen.
Twee of drie toepassingen van Vitapantol zwak per dag, breng telkens een voldoende hoeveelheid zalf aan.

Vitapantol zwak (zonder geraniumessence) is te verkiezen voor allergische personen. Het gebruik van Vitapantol dient zo kort mogelijk te zijn.

Vitapantol hulpmiddel

het medisch hulpmiddel van klasse 1

Associatie van retinol, nicotinamide en calcium pantothenate.

  • Vitamine A (retinolacetaat): speelt een belangrijke rol in het fysiologische proces van cicatrisatie en heeft een gunstige trofische werking op de neusmucosa.
  • Vitamine B3 (nicotinamide of vitamine PP): speelt een belangrijke rol in het celmetabolisme en herstelt het evenwicht van de mucosa.
  • Vitamine B5 (calciumpantothenaat): draagt op gunstige wijze bij tot het celmetabolisme en versterkt de gunstige werking van vitamine A in het genezingsproces van het neusslijmvlies.

Contra-indicaties

  • Specifiek voor Vitapantol regular (met geraniumessence): niet gebruiken bij personen gevoelig voor hooikoorts omdat geraniumessence irriterend kan zijn. Gebruik in dit geval Vitapantol zwak.
  • Overgevoeligheid voor een van de bestanddelen van de preparaten.
  • Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 3 jaar.

Waarschuwingen en voorzorgen

Vanwege een mogelijke resorptie van vitamine A is het risico op hypervitaminose bij langdurige behandeling – vooral bij jonge kinderen – theoretisch mogelijk.
Een chronische hypervitaminose bij kinderen uit zich in groeistoornissen, intracraniële hypertensie en papillair oedeem met verschijnselen lijkend op die van cerebrale tumoren.

Zwangerschap en borstvoeding

Gebruik metvoorzichtigheid tijdens de zwangerschap en borstvoeding: vitamine A gaat over in de moedermelk.

Overdosering

Een acute intoxicatie kan optreden na absorptie van zeer hoge doses vitamine A (bij volwassenen: 1.500.000 IE in één keer). Een volledige tube Vitapantol regular bevat 33.000 IE vitamine A en een tube Vitapantol zwak bevat er 16.500 IE. Een acute intoxicatie, zelfs accidenteel, is dus zeer onwaarschijnlijk.

A utiliser avec prudence pendant la grossesse et la lactation : la vitamine A passe dans le lait maternel.

Een monster?